contact vestigingen inloggen

Woonhuisverzekering

Schade aan uw huis door brand of storm? Daarvoor bent u verzekerd met een opstalverzekering. De verzekering heet ‘opstal’, dat is een technische term voor een huis en bijgebouwen.

Wat is er verzekerd?

Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, vorst, lekkage, neerslag, bliksem of een explosie. De verzekering vergoedt geen schade die u met opzet heeft veroorzaakt. Ook bij bijvoorbeeld oorlogssituaties of overstromingen wordt niets vergoed. Een opstalverzekering sluit u meestal af op basis van de herbouwwaarde van uw huis. Dat is het bedrag dat nodig is om uw huis helemaal opnieuw te bouwen. Er zijn erg veel verschillende opstalverzekeringen. Ieder met eigen voorwaarden en premies. Vergelijk dus goed!

Voor wie en waarom?

De Opstalverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 18 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor de kosten die worden gemaakt bij schade aan hun eigen woning.

De opstalverzekering is bedoeld voor particuliere woningen. Vaak is de verzekering zelfs verplicht als u een hypotheek afsluit voor uw koophuis. Ook kunt u bijgebouwen, schuren, schuttingen en de tuin verzekeren. Beperkt zakelijk gebruik is vaak geen probleem. Bijvoorbeeld als u een praktijk aan huis heeft.

Goed om te weten

  • De premie is voor iedereen verschillend. Die is afhankelijk van uw huis, de manier waarop het huis is gebouwd en de dekking/service die u kiest.
  • Het verzekerd bedrag moet hetzelfde zijn als het bedrag dat nodig is om uw huis opnieuw te bouwen. Anders bent u onderverzekerd. Kijk ook goed op de polis of u garantie heeft tegen onderverzekering. Heeft u dat niet? Vraag de verzekeraar dan om dat op te nemen.
  • Voor bijzondere zaken kunnen afwijkende premies en voorwaarden gelden. Denk bijvoorbeeld aan een pand met een monumentale status.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Wilt u weten of dit product geschikt is voor u? Bekijk dan hier de doelgroepomschrijving.

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2024