contact vestigingen inloggen

Caravanverzekering

Een flinke hagelbui kan ervoor zorgen dat het dak van uw caravan meer weg heeft van een vergiet dan van een dak. Logisch dus dat hagel voor veel caravanbezitters een belangrijke reden is om een speciale caravanverzekering af te sluiten.

Wat is er verzekerd?

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. De verzekering dekt schade aan de caravan, maar ook aan de bijbehorende voortent of luifel en de inboedel. De verzekering biedt dekking voor vrijwel alle schadeoorzaken. U kunt daarbij denken aan brand, ontploffing, diefstal, inbraak en stormschade. Ook de kosten die nodig zijn om uw caravan op te ruimen, te bewaken of te transporteren zijn gedekt.

Voor wie en waarom?

De caravanverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 17 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor kosten die worden gemaakt bij schade van en door caravanbezit. De caravan moet een Nederlands kenteken hebben (indien een kenteken verplicht is).

Veel mensen denken dat de caravan onder de autoverzekering valt. Dat is alleen het geval als de caravan is aangekoppeld aan de auto en dan alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dat betekent dat alleen de schade die u aan anderen aanricht is verzekerd. Voor eventuele schade aan uw eigen caravan draait u in dat geval zelf op. Als de caravan niet aan uw auto is gekoppeld, geldt de WA-dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering. Ook dan is alleen schade die u anderen toebrengt gedekt. Veel mensen met een nieuwe caravan kiezen er daarom voor om hun caravan apart te verzekeren. Dat geldt natuurlijk ook als u liever niet uw eigen schade betaalt. Overigens hanteren verzekeraars altijd een bepaalde periode waarin ze de nieuwwaarde van uw caravan vergoeden. Daarna vindt de vergoeding tegen dagwaarde plaats. Meestal is dat na een periode van vaste afschrijving, maar het kan geen kwaad om dat na te vragen, zodat u weet waar u aan toe bent. De inboedel is wel tegen nieuwwaarde verzekerd.

Goed om te weten

  • Er bestaan veel verschillende termijnen waarbinnen verzekeraars de nieuwwaarde vergoeden (soms zelfs tot 10 jaar).
  • Bij cascoschade geldt vaak een eigen risico.
  • Diefstal van de caravan is alleen gedekt als aan speciale preventie-eisen is voldaan. Denk aan een disselslot en/of gedemonteerde wielen.
  • Soms biedt de verzekering een aanvullende dekking voor de huur van een vervangende caravan als u uw eigen caravan (even) niet kunt gebruiken, bijvoorbeeld na een stormschade.
  • Bagage is meestal van de dekking uitgesloten. Hiervoor kunt u een reisverzekering afsluiten.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Wilt u weten of dit product geschikt is voor u? Bekijk dan hier de doelgroepomschrijving.

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2024