contact vestigingen inloggen

Geschiedenis Thoma Groep

De historie van de Thoma Groep gaat terug naar 16 januari 1959. Klaas Thoma kwam in 1955 vanuit Groningen naar de Achterhoek. Hij werd inspecteur bij de Generale Verzekering-Maatschappij. Hij betrok met zijn gezin de nieuwbouwwoning aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 10 in Lochem.

1959

Klaas ThomaOp 16 januari 1959 begon Klaas Thoma in zijn woning in Lochem, 'Assurantiekantoor Thoma'. Dat gebeurde in een kantoortje van vier bij vier meter achter zijn woonhuis. Hij adviseerde zijn klanten vooral over particuliere schadeverzekeringen, zoals aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen. Ook sloot hij veel schadeongevallenverzekeringen bij de agrariërs. Hiermee was de basis gelegd voor het schadekantoor. Een paar jaar na de oprichting werd Thoma één van de eerste volmachtkantoren van Nederland. 

1967

Na het overlijden van Klaas Thoma in 1967 nam zijn zoon Hans Thoma de zaak over. Met grote gedrevenheid heeft Hans Thoma vormgegeven aan het familiebedrijf. In de beginjaren reed Hans ThomaHans Thoma 100.000 kilometer per jaar om onder andere persoonlijk bij relaties de schade-uitkering, binnen een dag na de schade, contant af te geven. Ook beschikte Hans Thoma over zijn makelaarsdiploma, waardoor dit een onderdeel van de dienstverlening was.

1984

Tussen 1984 en 2006 groeide Thoma uit tot de assurantie-intermediair van nu: Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs BV. In deze periode vonden verschillende belangrijke veranderingen plaats. Zo nam Thoma op 1 juni 1984 het reis- en assurantiebedrijf over van Koller BV te LochemKantoor Nieuwstad Lochem. 4 van de 5 werknemers van Koller zijn overgegaan naar de vestiging van Thoma en het personeelsbestand groeide van 16 naar 20 medewerkers.

2000

Door het steeds complexer worden van beide branches werd in 2000 de makelaardij verkocht aan de toenmalige makelaars. Vanwaar de voorkeur voor verzekeringen? "Omdat je in dit vak een langdurige relatie met klanten opbouwt. Dat spreekt mij aan. Ik vind het interessant om dat zo goed mogelijk en integer te doen. Om net iets meer voor de klant te doen, dan hij verwacht", aldus Hans Thoma. Dat paste volgens Hans Thoma op dat moment beter bij de expertise die meer en meer in de zakelijke financiële dienstverlening kwam te liggen.

Pand Larenseweg Lochem2007

Het bedrijf groeide uit naar een onderneming met meerde vestigingen in het oosten van het land. In 2007 werd intrek genomen in het huidige hoofdkantoor aan de Larenseweg in Lochem, waar ruimte is voor ruim 50 medewerkers.

2012

In 2012 werd Fatum Holding NV de nieuwe aandeelhouder van de Thoma Groep. Hiermee werd weer een belangrijke stap gezet om Thoma verder te laten groeien en de continuïteit te waarborgen.

Van 2014 tot heden

Kruit Assurantiën uit Ridderkerk werd in 2014 onderdeel van de Thoma Groep. In 2015 volgden De Jong Assurantiën DJA uit Norg, Vlasblom Visser Assurantiën uit Rhoon, Tromop-Woertman Assurantiën uit Holten en in 2017 Risiko Analyse Buro RAB en MKBdirect uit Rijssen. In 2019 volgde op 1 januari Heutink & Kromhof Assurantieadviseurs uit Enschede en op 1 november De Boei Verzekeringsadviseurs uit Gorssel. In 2020 werd Financiële Dienstverlening Snel & Partners uit Winterswijk toegevoegd en in 2021 Heddema Verzekeringen uit Heerenveen. De laaste toevoegingen dateren uit 2022 en zijn Brilsteeg uit Holten, Friso Zekerheid uit Donkerbroek en Ton Lauckhart uit Vorden.

Allemaal bedrijven met een lange geschiedenis. Bijvoorbeeld Kruit Assurantiën is opgericht in 1876 en Tromop-Woertman Assurantiën in 1889. 

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2024